Al Jazeera kanalında Azerbaycan ve ermeni uzmanlar arasında gergin bir tartışma yaşandı – Dr. Ahmet Şairoğlu ve Sergey Melkonyan

Azerbaycan Ordusu’nun Karabağ’da yürüttüğü 24 saatlik terörle mücadele operasyonları sonucunda Karabağ’daki ayrılıkçı rejim teslim oldu ve Bakü’nün öne sürdüğü şartları kabul etti.

Bugün Karabağ tamamen ermeni militanlardan temizlendi. Terörle mücadele tedbirleri sonucunda Azerbaycan egemenliğini yeniden sağladı. 21 Eylül’de Karabağ’ın ermeni temsilcileri ile resmi Bakü arasındaki ilk görüşme Azerbaycan’ın Yevlah şehrinde gerçekleşti.

Konuyla ilgili bir başka yoğun tartışma Al Jazeera Arabic kanalında Azerbaycan ve ermeni uzmanların katılımıyla yaşandı. Azerbaycanlı insan hakları savunucusu Dr. Ahmet Şairoğlu ve ermeni uzman Sergey Melkonyan, Azerbaycan Ordusu’nun Karabağ’da yürüttüğü 24 saatlik terörle mücadele operasyonlarına ilişkin görüşlerini paylaştı.

Ermeni uzmanın canlı yayında yanlış ve sahte bilgiler verdiğini belirten insan hakları savunucusu Dr. Ahmet Şairoğlu, Karabağ’daki ermenilerin Azerbaycan toplumuna yeniden entegre edileceğini ve Azerbaycan Cumhuriyeti Anayasası’nın öngördüğü tüm hak ve özgürlüklere sahip olacaklarını kaydetti. Ancak Karabağ’daki ermenilerin özel ayrıcalıklara ve statüye sahip olacağı yönündeki beklentiler yersizdir. Çünkü diğer Azerbaycan vatandaşları gibi Karabağ’daki ermenilerin de hak ve özgürlüklerinin yanı sıra sorumluluklarını da anlamaları ve Azerbaycan yasalarına saygı göstermeleri gerekiyor.

Bu yazını Facebookda şərh et