Azerbaycan ile Kardeşlik Konferansı – Karabağ Zafer Ödülü Vatan Partisi Lideri Perinçek’e verildi

#Türkiye, #Azerbaycan ve #KKTC’den gençler, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Kurul Salonu’nda, Azerbaycan ile Kardeşlik Konferansı’nda buluştu. Konferansta “Asya öncü rol oynuyor ve yeni bir dünyayı kuruyor” denildi. Programda, #Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’e Azerbaycan Demokrasi ve İnsan Hakları Enstitüsü tarafından Karabağ Zaferi’ne sunduğu katkılar ve Türkiye-Azerbaycan arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesine yaptığı çalışmalar sebebiyle ödül takdim edildi.

Türkiye, Azerbaycan ve KKTC’den gençler, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Kurul Salonu’nda, Azerbaycan ile Kardeşlik Konferansı’nda buluştu. Konferansta Asya’da güvenlik, huzur ve işbirliğine vurgu yapıldı. Türkiye, Azerbaycan ve Rusya’nın bölgesel işbirliğinin önemine dikkat çekilen konferansta “Asya öncü rol oynuyor ve yeni bir dünyayı kuruyor” denildi. Programda, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’e Azerbaycan Demokrasi ve İnsan Hakları Enstitüsü tarafından Karabağ Zaferi’ne sunduğu katkılar ve Türkiye-Azerbaycan arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesine yaptığı çalışmalar sebebiyle ödül takdim edildi.

Türkiye Gençlik Birliği(TGB), Azerbaycan Demokrasi ve İnsan Hakları Enstitüsü, İstanbul Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü, Türkiye Liseliler Birliği (TLB), Ulusal Strateji Merkezi (USMER), Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) ve Talat Paşa Komitesi tarafından düzenlenen konferans için üç milletin gençleri bir araya geldi. İstanbul Üniversitesi’nde düzenlenen konferansın konuşmacıları, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Yeni Azerbaycan Partisi İdare Heyeti Üyesi Elşad Mirbeşiroğlu ve KKTC Cumhurbaşkanı Danışmanı Hüseyin Macit Yusuf oldu. Programın açılış konuşmasını TGB Genel Başkanı Dilek Çınar yaptı.

Programın düzenleyicilerinden Azerbaycan Demokrasi ve İnsan Hakları Enstitüsü, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’e, Karabağ Zaferi’ne sunduğu katkılar ve Türkiye-Azerbaycan arasındaki kardeşlik köprülerinin güçlendirilmesi için yaptığı çalışmalar sebebiyle bir ödül takdim etti. Enstitü adına Doğu Perinçek’e teşekkür eden Azerbaycan Demokrasi ve İnsan Hakları Enstitüsü Başkanı Ahmet Şahidov, “Sayın Doğu Perinçek’e Karabağ gerçeklerini tüm dünyaya duyurduğu ve her zaman yanımızda olduğu için enstitümüz adına bir Zafer Ödülü takdim etme kararı aldık. Çünkü Doğu Perinçek yalnızca bir Türk vatandaşı değil. Karabağ’da yaşananları tüm dünyaya duyurduğu için Sayın Perinçek’e enstitümüz ve Azerbaycan halkı adına teşekkür ediyorum.” dedi.

Bu yazını Facebookda şərh et