Azerbaycan ve Katar insan hakları kuruluşları ortak faaliyetlere ilişkin anlaşma imzaladı

28-30 Nisan tarihlerinde Azerbaycan’a iş gezisinde bulunan Katar Devleti Ulusal İnsan Hakları Komitesi Başkanı Maryam bint Abdullah Al Attiyah başkanlığındaki heyet, Bakü’de bir dizi görüşme gerçekleştirdi. Ziyaret kapsamında Azerbaycan ile Katar arasındaki ikili ilişkiler ele alındı ​​ve geleceğe yönelik işbirliği perspektifleri gözden geçirildi.

30 Nisan’da Katar Ulusal İnsan Hakları Komitesi ile Azerbaycan Demokrasi ve İnsan Hakları Enstitüsü arasında bir toplantı düzenlendi. Toplantıda iki kurum arasındaki işbirliği konuları görüşüldü ve ortak faaliyetler konusunda anlaşmaya varıldı.

Katar Ulusal İnsan Hakları Komitesi ile Azerbaycan Demokrasi ve İnsan Hakları Enstitüsü’nün 10 yıllık iş birliğine sahip olduğu, birkaç yıl önce de Doha’da taraflar arasında iş birliği anlaşması imzalandığı kaydedildi. Dünyada geçtiğimiz dönemde yaşanan süreçler ve ortaya çıkan yeni gerçekler ışığında bu işbirliği anlaşmasının yenilenmesi gerekiyor.

Bu amaçla Katar Ulusal İnsan Hakları Komitesi ile Azerbaycan Demokrasi ve İnsan Hakları Enstitüsü arasında yapılan toplantıda iki kuruluş arasında yeni bir işbirliği anlaşması imzalandı.

İşbirliği anlaşması, Katar Ulusal İnsan Hakları Komitesi Başkanı Maryam bint Abdullah Al Attiyah ve Azerbaycan Demokrasi ve İnsan Hakları Enstitüsü Başkanı Dr. Ahmet Şahidov tarafından imzalandı.

Bu yazını Facebookda şərh et