Doha’da düzenlenen uluslararası konferansta çatışmalar sırasında gıda güvenliği konusu ele alındı

Katar Ulusal İnsan Hakları Komitesi, BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği, Ulusal İnsan Hakları Enstitüleri Küresel İttifakı, BM Kalkınma Programı Ofisi (UNDP), Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (IFAD) ve Arap Devletleri Ligi’nin ortak organizasyonunda 6-7 Şubat tarihlerinde Katar’ın başkenti Doha’da uluslararası insan hakları konferansı düzenlendi.

Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdulrahman Jassim Al Thani’nin himayelerinde düzenlenen konferansa “İnsan Hakları Perspektifinden Gıda Güvenliği” adı verildi. Uluslararası konferansa insan hakları savunucuları, devlet ve hükümet yetkilileri, medya temsilcileri ve uluslararası kuruluşların yetkilileri katıldı.

Konferansta konuşan Katar Ulusal İnsan Hakları Komitesi Başkanı Maryam bint Abdullah Al Attiya, konferans katılımcılarını selamlayarak dünyada insan haklarının korunması alanında ortak hareket etme ihtiyacına dikkat çekti.

Konferansta konuşmacılar dünyada gıda güvenliği konusuna dikkat çekerek, bu alanda uluslararası kuruluş ve devletlerin iş birliği yapmasının gerekliliğini önemli değerlendirdiler.

Katar Ulusal İnsan Hakları Komitesi Genel Sekreteri Sultan bin Hassan Al Jamali, ulusal insan hakları kurumlarının Katar’da buluşmasını önemli bir etkinlik olarak nitelendirerek, konferansta yapılan tartışmaların ve alınan kararların yakın gelecekte faydalı olacağını söyledi.

Bu yazını Facebookda şərh et