Doha’da düzenlenen uluslararası konferansta konuşan Dr. Ahmet Şairoğlu, çatışmalara yaklaşımdaki çifte standardı eleştirdi

6-7 Şubat tarihlerinde Katar’ın başkenti Doha’da, Katar Ulusal İnsan Hakları Komitesi ve BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği’nin ortaklaşa düzenlediği uluslararası insan hakları konferansı düzenlendi. “İnsan Hakları Perspektifinden Gıda Adaleti” başlıklı uluslararası konferansa dünyanın dört bir yanından insan hakları savunucuları, devlet ve hükümet yetkilileri, medya temsilcileri ve uluslararası kuruluşların yetkilileri katıldı.

Konferansın ikinci gününde konuşan insan hakları savunucusu Dr. Ahmet Şairoğlu, dünyadaki çatışmalar sırasında uluslararası kuruluşların ve Batılı ülkelerin çifte standart uygulamasını eleştirdi. İsrail-Filistin, Ukrayna-Rusya ve Azerbaycan-Ermenistan çatışmaları arasında paralellik kuran Dr. Ahmet Şairoğlu, aynı tür çatışmalara farklı yaklaşımın bulunduğunu, BM Güvenlik Konseyi ve diğer uluslararası kuruluşların çatışmaların çözümünde taraflı ve ikili yaklaşımının kabul edilemez olduğuna dikkat çekti.

Bu yazını Facebookda şərh et