Dr. Ahmet Şairoğlu, Doha’da düzenlenen uluslararası konferansta savaş sırasında insancıl hukukun öneminden bahsetti

Katar Ulusal İnsan Hakları Komitesi ve BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği’nin ortaklaşa düzenlediği uluslararası insan hakları konferansı, 6 Şubat’ta Katar’ın başkenti Doha’da çalışmalarına başladı. “İnsan Hakları Perspektifinden Gıda Adaleti” başlıklı uluslararası konferansa dünyanın dört bir yanından insan hakları savunucuları, devlet ve hükümet yetkilileri, medya temsilcileri ve uluslararası kuruluşların yetkilileri katıldı.

Uluslararası konferansa katılan insan hakları savunucusu Dr. Ahmet Şairoğlu, panelde konuşma yaparak, dünyada yaşanan çatışmalarda sivil halkın hedef alındığını ve sıradan vatandaşların gıda güvenliğinin askeri amaçlarla kullanıldığını söyledi.

Azerbaycan Ordusu’nun 2020 yılında yürüttüğü 44 gün süren İkinci Karabağ Savaşı’nda hiçbir zaman ermeni sivillerin hedef alınmadığını söyleyen Dr. Ahmet Şairoğlu, bölgeyi gönüllü olarak terk eden ermeni vatandaşlar için güvenli bir koridor açıldığını, bu kişilerin gıda tedarikinin Azerbaycan devleti tarafından sağlandığını vurguladı.

Bu yazını Facebookda şərh et