“Nikol Paşinyan Karabağ’dan göç eden ermenileri uçuruma sürüklüyor” – Dr. Ahmet Şairoğlu Mısır`ın Al Qahera kanalına konuştu

Karabağ’da barış, uyum ve bir arada yaşama konusunda ciddi adımlar atılıyor. Azerbaycan’ın devlet temsilcileri ile Karabağ bölgesinin ermeni sakinlerinin temsilcileri arasındaki temaslar devam ediyor. Toplantıda Karabağ ermenilerinin Azerbaycan toplumuna yeniden entegre edilmesine yönelik eylem planı görüşülmekte.

Ancak Azerbaycan toplumuna entegre olmak istemeyen ermeniler Karabağ’ı terk ederek Ermenistan’a gidiyor. Azerbaycan devleti Karabağ’dan çıkmak isteyenler için gerekli koşulları yarattı.

Karabağ’da hayat yeniden canlanıyor. Hankendi ve diğer kentlerde elektrik yeniden sağlandı, ermeni sakinlerin gıda ve yakıt ihtiyaçları karşılandı.

Konuyla ilgili Mısır`ın Al Qahera kanalına açıklama yapan insan hakları savunucusu Dr. Ahmet Şairoğlu, bölgede hayatın yeniden canlandığını ve Karabağ ermenilerinin Azerbaycan toplumuna yeniden entegre edilmesine yönelik özel bir faaliyet planının hayata geçirildiğini söyledi. Azerbaycan Cumhuriyeti vatandaşlığını kabul eden, yasalara saygılı ve vatandaş olarak sorumluluklarını anlayan ermeniler kalıp hayatlarını sürdürebilirler.

Bu yazını Facebookda şərh et