“Ermenistan’ın ‘bölgede gergin insani durum’ iddiaları barış sürecini bozmayı amaçlıyor” – Dr. Ahmet Şairoğlu ARB24 kanalına konuştu

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan’ın Azerbaycan’a yönelik asılsız iddialarına cevaben “Bölgedeki ‘gergin insani durum’ iddiaları Ermenistan’ın siyasi macerası ve manipülasyonudur” açıklamasını yaptı.

“Azerbaycan’ın önerdiği Ağdam-Hankendi yolu üzerinden insani yardım malzemelerinin taşınmasına Ermenistan’ın karşı çıkması bu iddiaların asılsızlığına bir örnektir. Uluslararası Adalet Divanı’nın, Ermenistan’ın Laçin sınır kapısının kaldırılması talebinin oybirliğiyle reddedilmesine ilişkin 6 Temmuz 2023 tarihli kararının Ermenistan tarafından çarpıtılması, sınır kapısına yönelik askeri provokasyonlar ve kaçakçılık girişimleri Ermenistan’ın uluslararası norm ve ilkelere uyma niyetinin olmamasının göstergesidir.

Konuyla ilgili olarak ARB24 Televizyonuna açıklama yapan insan hakları savunucusu Dr. Ahmet Şairoğlu, ermeni tarafının bu açıklamasını barış sürecini bozma girişimi olarak değerlendirerek, Brüksel görüşmesinin ardından resmi Erivan’ın şu sözlerle barışa saldırdığını söyledi: “Ermenistan yine provokatif açıklamalarla barış sürecini bozmaya çalışıyor. İlham Aliyev ile Nikol Paşinyan arasında Brüksel’de gerçekleşen görüşmede bazı olumlu gelişmeler sağlandı. Ama hemen ardından Erivan’dan provokatif açıklamalar geliyor. Burada Rusya faktörü göz ardı edilemez. Ama her halükarda Azerbaycan tarafı barış için tüm imkanları seferber etmiştir. Ermenistan’ın bu önerileri zamanında değerlendirmesi iyi olur.”

Bu yazını Facebookda şərh et