Dr. Ahmet Şairoğlu, 15 Temmuz olayları ve FETÖ terör örgütünün Türkiye ve Azerbaycan’daki faaliyetleri hakkında ANews kanalına konuştu

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) silahlı kalkışmasına geçit vermemek için bedenini kurşunlara siper ederek milli iradeye sahip çıkan Türk milletinin, “15 Temmuz direnişi”nin üzerinden 7 yıl geçti. Bugün Türkiye, 15 Temmuz 2016’da Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) en az 252 kişinin hayatını kaybettiği ve 2.700’den fazla kişinin yaralandığı darbe girişiminin kurbanlarını anıyor.

Kurulduğu günden beri, “devletin kılcal damarlarına” sızmak için her türlü yolu deneyen FETÖ, “cemaat” adı altında yaptığı hukuksuzluklar deşifre olunca 15 Temmuz gecesi darbe girişiminde bulundu.

Yedinci yıldönümünde, ülkenin dört bir yanındaki Türkler ölümcül darbe girişiminin kurbanlarını andı.

Resmi olarak ilan edildiği Ekim 2016’dan bu yana her yıl 15 Temmuz, darbecilere karşı hayatını kaybedenleri anmak ve milletin kahramanlığını bir kez daha hatırlamak için ülke çapında düzenlenen etkinliklerle 15 Temmuz’u Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak anıyor.

ANews Televizyonu`na konuşan siyaset bilimci Dr. Ahmet Şairoğlu, tehdide karşı duran Türk Milletinin, demokratik olarak seçilmiş hükümeti aracılığıyla ifade edilen iradesini engellemeye yönelik hiçbir girişime müsamaha göstermeyeceğini dünyaya cesurca gösterdiğini söyledi.

Bu yazını Facebookda şərh et