“Uluslararası Kızılhaç Komitesi’nin Karabağ’daki faaliyetleri ciddi şekilde soruşturulmalı” – Dr. Ahmet Şairoğlu ARB24 kanalına konuştu

Bugün Azerbaycan Cumhuriyeti Devlet Sınır Hizmeti (DSH), Uluslararası Kızılhaç Komitesi’nin (ICRC) Karabağ bölgesinde gerçekleştirdiği hukuksuzluklara ilişkin bilgi yayınladı. Örgüt temsilcilerinin yetkilerini kötüye kullanarak bölgede fiilen kaçakçılık yaptıkları ortaya çıktı. Bu açıklayıcı bilginin ardından Uluslararası Kızılhaç Komitesi Bakü temsilciliği, Laçin üzerinden Hankendi’ne yasa dışı ulaşım yapıldığını itiraf eden bir bildiri yayınladı.

Konuyla ilgili ARB24 Televizyonuna konuşan insan hakları savunucusu Dr. Ahmet Şairoğlu, Uluslararası Kızılhaç Komitesi’nin faaliyetlerinin uzun yıllardır belirsiz olduğunu ve daha çok ermenilerin sinsi çıkarlarına hizmet ettiğini söyledi: “Son olaylar, Uluslararası Kızıl Haç Komitesi’nin insani hedeflerden çok ermenilerin işgalci çıkarlarına hizmet ettiğini göstermiştir. Uluslararası Kızılhaç Komitesi`nin Erivan Ofisi’nin bundan sonra Azerbaycan Cumhuriyeti topraklarında faaliyet göstermesinin kabul edilemez olduğunu ve Karabağ’da yaşayan ermenilerin sorunlarıyla ilgili olarak örgütün Bakü Ofisi’ne başvurmaları gerektiğini düşünüyorum. Çünkü Uluslararası Kızılhaç Komitesi’nin Karabağ’daki son faaliyeti sadece hukuk düzeyinde ağır bir hukuk ihlali değil, aynı zamanda ciddi bir uluslararası skandaldır.”

Bu yazını Facebookda şərh et