“Karabağ’da toplu mezarların bulunması Ermenistan’ın savaş suçlarının kanıtıdır” – Dr. Ahmet Şairoğlu ARB24 kanalına konuştu

İşgalden kurtarılan Şuşa şehrinde toplu mezar bulundu. Toplu mezar Şuşa cezaevi arazisinde tesbit edildi. İlk bilgilere göre kalıntıların en az 4 kişiye ait olduğu düşünülüyor.

ARB24 kanalına açıklama yapan insan hakları savunucusu Dr. Ahmet Şairoğlu, kurtarılan topraklarda toplu mezarların ve insan kemiklerinin bulunmasını Ermenistan’ın savaş suçlarının açık delili olarak değerlendirdi: “İşğalden kurtarılan diğer arazilerde de toplu mezarlar bulundu. Örneğin, Şuşa ilçesine bağlı Taşaltı köyünde, Hocavend ilçesine bağlı Edilli köyünde, Hocalı ilçesine bağlı Farrukh köyünde, Fuzuli ilçesine bağlı Yukarı Seyidahmetli köyünde, Kelbecer, Ağdam ve diğer yerleşim yerlerinde azerbaycanlılara ait insan kemikleri tesbit edildi. Şimdiye kadar toplu mezarlardan toplamda 400’den fazla insan kalıntısı bulundu.”

Dr. Ahmet Şairoğlu, Ermenistan’ın işlediği savaş suçlarının uluslararası mahkemelere taşınacağını, Bakü ile Erivan arasında barış antlaşması imzalansa bile Ermenistan’ın bu suçlar için tazminat ödemek zorunda kalacağını söyledi.

Bu yazını Facebookda şərh et