Mısır’ın prestijli Al-Qahera kanalında Ermenistan-Azerbaycan ilişkileri tartışıldı

Mısır Arap Cumhuriyeti’nin tanınmış haber kanallarından Al Qahera Televizyonu, geçtiğimiz günlerde Ermenistan ile Azerbaycan arasında gerçekleştirilen müzakereler konusunu ele aldı.

Yoğun tartışmaya Rusya’dan siyaset bilimci Sergey Markov, Azerbaycan’dan siyaset bilimci Dr. Ahmet Şairoğlu ve Ermenistan’dan milletvekili Artur Khachaturyan katıldı.

Ermenistan ile Azerbaycan arasında devam eden barış görüşmelerinin arka planında Ermeni tarafının sınırda yaptığı provokasyonlara ilişkin konuşan Dr. Ahmet Şairoğlu, Azerbaycan devletinin Laçin koridorunda sınır geçiş noktası oluşturmasının tamamen uluslararası hukuka uygun olduğunu söyledi ve bu bölgelerin Azerbaycan Cumhuriyeti’nin uluslararası kabul görmüş egemen toprağı olduğunu kaydetti.

Ermeni Milletvekili Artur Khachaturian’ın Azerbaycan ve Türkiye aleyhine dile getirdiği saçma sapan fikirleri yorumlayan Dr. Ahmet Şairoğlu, Karabağ sorununun şu anda tartışma konusu olmadığını ve taraflar arasındaki müzakerelerin Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki devlet sınırlarının belirlenmesi olduğunu söyledi.

Bu yazını Facebookda şərh et