KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Azerbaycan Demokrasi ve İnsan Hakları Enstitüsü Başkanı Dr. Ahmet Şairoğlu’nu kabul etti

Cumhurbaşkanı Tatar kabuldeki konuşmasında, Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanması dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik etti.

Rum tarafının zihniyetinin değişmediğine işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, Rumların Kıbrıs Türklerinin Türkiye ile bağlarını koparmayı ve adayı Helen adası yapmayı hedeflediklerini söyledi. Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türk halkının ayrı bir halk olarak geleceğini tayin etme hakkına sahip olduğunu kaydetti. Geleceğe umutla bakabilmemizin formülünün ayrı devletten geçtiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, Güney Kıbrıs ile iş birliğine açık olduğunu dile getirdi.

Adanın Türk-Yunan dengesinin korunması bakımından önemli olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Tatar, tüm gelişmeler sonrası KKTC’nin statüsünün yükseldiğini belirtti.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in ortaya koyduğu çalışmaları takdirle izlediğini belirten Cumhurbaşkanı Tatar, önümüzdeki süreçte Anavatan Türkiye’nin de desteğiyle Azerbaycan ile ilişkilerin farklı alanlarda daha da artırılarak siyasi anlamda da temasların çoğalması temennisinde bulundu.
Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan halkının 28 Mayıs Bağımsızlık Günü’nü kutlayarak tüm Azerbaycan halkına sevgi ve selamlarını iletti.

Azerbaycan Demokrasi ve İnsan Hakları Enstitüsü Başkanı Dr. Ahmet Şairoğlu, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a “Türk Dünyasına Hizmet” ödülü takdim ederek son yıllarda KKTC’nin bağımsız bir devlet olarak uluslararası toplumda yerini alması için yürütülen çalışmaları ve yaptığı katkıları yakından takip ettiğini söyledi.

Bu yazını Facebookda şərh et