“Seçimler Erdoğan için kritik, ancak muhalefetin çok az şansı var” – Dr. Ahmet Şairoğlu Hint Televizyonuna konuştu

Dünya Ankara’daki gelişmeleri anbean takip ediyor. 2023’ün en önemli olaylarından birisi olarak gösterilen seçimin nabzını tutan pek çok televizyon ve gazete gelişmeleri anbean okurları ve izleyicileri ile paylaşıyor.

Türkiye’de yapılacak seçimlere saatler kaldı. Son analizler, Recep Tayyip Erdoğan’ın bu kez kazanma şansının yüksek olduğunu gösteriyor. Muhalefet önceki seçimlere göre daha güçlü ve örgütlü olsa da Kemal Kılıçdaroğlu’nun kazanma şansı düşük.

Konuyla ilgili Hint Televizyonu Wion TV’ye açıklamalarda bulunan siyaset bilimci Dr. Ahmet Şairoğlu, ülkedeki mevcut sosyal zorluklar, Türkiye’nin deprem sonrası yaşadığı ciddi sorunlar, özellikle milyonlarca Suriyeli ve diğer mültecilerin ülkede bulunması, vatandaşların büyük çoğunluğunun mevcut hükümetten hoşnutsuz olmasına neden oldu. Ancak Türkiye’nin son 20 yılda elde ettiği uluslararası siyasi, askeri ve ekonomik avantajlar, Recep Tayyip Erdoğan hükümetinin hizmetleri sayesinde mümkün olmuştur.

Seçimler konusunda toplumun ikiye ayrıldığını ifade eden Dr. Ahmet Şairoğlu, 14 Mayıs seçimlerinin Türkiye tarihinin en kritik, belirleyici ve yoğun seçimleri olduğunu belirterek, “Seçimler Erdoğan için kritik ama muhalefetin şansı çok az” dedi.

Bu yazını Facebookda şərh et