Azerbaycan Cumhuriyet Askeri Başsavcılığı’nda Milli Lider Haydar Aliyev’in 100. yıldönümü münasebetiyle etkinlik düzenlendi

3 Mayıs’ta modern Azerbaycan devletinin mimarı ve kurucusu, Azerbaycan halkının Milli Önderi Haydar Aliyev’in doğumunun 100. yılı münasebetiyle Azerbaycan`ın Askeri Başsavcılığında bir etkinlik düzenlendi.

Önce kurumun idari binasında yer alan “Haydar Aliyev köşesi”nde bulunan Ulu Önder Haydar Aliyev’in büstünün önüne çiçekler konularak o büyük insanın parlak hatırasına derin saygı ifade edildi.

Törene katılanlar, dünyaca ünlü siyasetçi Haydar Aliyev`in ve tüm şehitlerimizin aziz ve unutulmaz hatırasını bir dakikalık saygı duruşu ile anarak, gazilere şifa dilediler.

Törende konuşma yapan Azerbaycan`ın Başsavcı Yardımcısı, Askeri Başsavcı Korgeneral Hanlar Valiyev kalbi her zaman vatan sevgisiyle çarpan, milletine tüm varlığıyla bağlı, istiklal ve istikbal yolumuza ışık tutan, milletini zamanın çetin imtihanlarından ustalıkla çıkaran, her zor durumdan çıkış yolu bulan bilge lider Haydar Aliyev’in Azerbaycan tarihinde ve uluslararası arenadaki rolünden bahsetti, demokratik ve yasal bir devletin inşasında, ülkemizin güçlenmesinde, halkın refahının yükseltilmesinde ve dünya siyasetine yaptığı katkılarda eşi benzeri olmayan hizmetlerini anlattı.

Büyük tarihi şahsiyet Haydar Aliyev’in anlamlı hayatından ve çok yönlü faaliyetlerinden bahsederek konuşmasına devam eden Askeri Başsavcı Hanlar Valiyev, şerefli hayatını ülkemizin kalkınmasına ve milletimizin aydınlık istikbaline adayan Milli Önder`in, devlet olmanın ideolojik ve siyasi temellerini oluşturarak ve Azerbaycan halkını gerçek bağımsızlığa kavuşturarak hafızalarda ebedi hayat kazandığını söyledi. Azerbaycan’ın gelecekte bağımsızlığını ilan etmesinin gerçek temeli, yeni egemen bir ülke olarak karşı karşıya kalabileceği önemli meselelerin çözüm yöntemleri, Sovyetler döneminde cumhuriyetimize ilk önderliği sırasında Büyük Önder Haydar Aliyev tarafından oluşturulmuştur. Askeri Başsavcı Hanlar Valiyev, 90. yıllarda ülkemizin çok zor bir durumda olduğunu, ancak Azerbaycan’ın modern tarihinde belirleyici bir dönüm noktası olarak kabul edilen büyük şahsiyet Haydar Aliyev’in büyük dönüşünden sonra her şeyin daha iyiye doğru değiştiğini kaydetti. Büyük Lider Haydar Aliyev`in sayesinde ülkede iç savaşın çıkması ve bağımsızlığımızın kaybedilmesi kararlı bir şekilde önlenmiş, suç çeteleri etkisiz hale getirilmiş, bölücü eğilimlere son verilmiş, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik ve siyasi krizden kurtarılması için gerekli diğer tedbirler alınmıştır. Böylece Azerbaycan hızlı gelişme yoluna girmiştir.

Büyük önder Haydar Aliyev’in Azerbaycan’ın aydın geleceği için hesaplanan mükemmel siyasetini başarıyla sürdüren devlet başkanımız Sayın İlham Aliyev’in liderliğinde son 20 yılda yapılan son derece önemli çalışmalardan, ata topraklarımızın askeri ve siyasi-diplomatik yollarla işgalden kurtarılmasından, 44 günlük Vatan Savaşı’nda Başkomutan İlham ALiyev`in önderliğindeki ordumuzun şanlı zaferinden bahseden Askeri Başsavcı Hanlar Valiyev, ülkemizde gerçekleştirilen kapsamlı reformların yanı sıra, her alanda elde edilen emsalsiz başarılar, ekonomimizin güçlenmesi ve tüm bunların Azerbaycan Cumhurbaşkanı’nın derin zekası, yüksek bilgi birikimi ve mükemmel anlayışından kaynaklandığını belirtti. Tüm bunların İlham Aliyev`in önderliği, kararlılığı, yorulmak bilmez faaliyeti, bilgeliği ve azmi sayesinde mümkün olduğu kadar, hükümet ile halk arasındaki yakın bağın bir sonucu olarak da devletimizin daha da güçlenmesinden, kapsamlı artışından bahseden Korgeneral Hanlar Veliyev Azerbaycan`ın uluslararası itibarının ve dünya ülkeleri arasındaki konumunun arttığını söyledi.

Askeri Başsavcı Hanlar Valiyev, kapsamlı bilgi birikimi, keskin düşünme ve yüksek yönetim kabiliyetine sahip olan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Mehriban Aliyeva`nın Azerbaycan`ın elde ettiği başarılarda ve devletimizin güçlenmesinde olduğu kadar kalkınmasında da sadeliği ve samimiyetiyle öne çıktığını vurguladı. Ülkemizin uluslararası ilişkilerinde ve milli kültürümüzün tüm dünyaya tanıtılmasında Mehriban Aliyeva’nın çok yönlü faaliyetleri de büyük önem taşımaktadır.

Daha sonra Azerbaycan milletvekilleri Rauf Aliyev, İlham Mammadov, Elman Nasirov, Türk General Yücel Karauz, şair Vahid Aziz ve diğer konuklar dünyaca ünlü siyasetçi Haydar Aliyev`in tarihteki rolü, ülkesine ve halkına yaptığı benzersiz hizmetlerle ilgili konuşmalar yaptı.

Sonda Askeri Başsavcı Hanlar Valiyev, değerli ve anlamlı hayatını vatanına adayarak ve millete müstesna hizmetler sunarak Azerbaycan halkının Milli Lideri unvanını kazanan dünya siyasetinin parlak şahsiyeti Ulu Önder Haydar Aliyev’in tarihte ve Azerbaycanlıların kalbinde sonsuza kadar yaşayacağını, onun aziz ve unutulmaz hatırasının her zaman büyük saygıyla anılacağını belirtti.

Etkinlik, Büyük Lider Haydar Aliyev’in hayatı ve faaliyetlerini konu alan filmin gösterimi ile son buldu.

Bu yazını Facebookda şərh et