Dr. Ahmet Şairoğlu AGİT Viyana toplantısında Ermenistan’ın savaş suçları ve Bakü’deki Soykırım Müzesi hakkında konuştu

AGİT İnsan Hakları ve Demokratik Kurumlar Ofisi tarafından düzenlenen “Çatışma Bölgelerinde İşkence Gerçekleri ve Uluslararası İnsancıl Hukukun Diğer Ciddi İhlalleri” konulu uluslararası konferans bugün Avusturya’nın başkenti Viyana’da çalışmalarına devam etti.

AGİT üyesi 57 ülkenin büyükelçileri, diplomatları ve devlet kurumlarının temsilcilerinin katıldığı toplantıda AGİT coğrafyasında yaşanan güncel çatışmalar ve işkence vakaları geniş çapta ele alındı.

Etkinlikte konuşan Türkiye Demokrasi ve İnsan Hakları Enstitüsü Başkanı Dr. Ahmet Şairoğlu, Ermenistan’ın Azerbaycan’a karşı işlediği savaş suçlarını anlattı ve Hocalı soykırımı, Ağdaban ve Karadağlı trajedileri, Bağanis Ayrım katliamı ve 1991 yılından bu yana Ermeniler tarafından gerçekleştirilen diğer katliamlar hakkında bilgi verdi.

Ermenistan’ın savaş suçlarının belgelendiğine dikkat çeken insan hakları savunucusu Dr. Ahmet Şairoğlu, Azerbaycan Cumhuriyet Askeri Başsavcılığı bünyesinde kurulan Soykırım Müzesi hakkında bilgi vererek, bu müzede sergilenen delil ve kanıtların önemine dikkat çekti.

Bu yazını Facebookda şərh et