Dr. Ahmet Şairoğlu, AGİT`in Viyana toplantısında Batı medyasının ve Fransız “Charlie Hebdo” dergisinin Türkiye’ye karşı önyargısını eleştirdi

AGİT Medya Özgürlüğü Temsilciliği ile AGİT Demokratik Kurumlar ve İnsan Hakları Ofisi tarafından 13-14 Mart tarihlerinde Avusturya’nın başkenti Viyana’da “Kapsamlı Güvenliğin Temel Dayanağı Olarak Medya Özgürlüğü” başlıklı bir konferans düzenlendi.

AGİT üyesi olan 57 ülkeden büyükelçiler, diplomatlar ve devlet kurumlarının temsilcilerinin katıldığı toplantıda AGİT bölgesindeki basın özgürlüğü konusu geniş bir şekilde ele alındı.

Etkinlikte konuşan Demokrasi ve İnsan Hakları Enstitüsü Başkanı Dr. Ahmet Şairoğlu, Türkiye’deki medya özgürlüğünün mevcut durumu hakkında bilgi vererek, bazı Batılı ülkeler ve uluslararası medya kuruluşlarının Türkiye’deki durumla ilgili yanlı haberler yayınladığını ve birçok ülkede yayınlanan raporlarda Türkiye’ye karşı ağır suçlar işleyen PKK ve FETÖ terör örgütlerinin temsilcilerinin “gazeteci” olarak sunulduğunu belirtti.

Dr. Ahmet Şairoğlu, Türkiye’de basın özgürlüğünün sağlandığına işaret ederek, Türkiye’de yaşanan şiddetli deprem sırasında Fransız Charlie Hebdo dergisinin Türkiye aleyhine önyargılı ve nefret dolu karikatürler ve yazılar yayınladığını, benzer propagandanın diğer Avrupa ülkelerinde de görüldüğünü kaydetti.

Bu yazını Facebookda şərh et