“FETÖ ve PKK terör örgütleri ABD ve Avrupa’dan ciddi destek alıyor” – Ahmet Şahidov AGİT’te konuştu

5 Ekim’de Polonya’nın başkenti Varşova’da AGİT İnsan Hakları Zirvesi çalışmalarına devam etti.

Bugünkü tartışmalar “Demokratik mevzuat, bağımsız mahkemeler, adil mahkeme kararları” üzerineydi. Tartışmalara yakından katılan Türkiye Demokrasi ve İnsan Hakları Enstitüsü Başkanı Dr. Ahmet Şahidov, Türkiye Cumhuriyeti’nde uygulanan yargı reformları hakkında bilgi verdi ve Türk mahkemelerine yapılan dış müdahalelerden bahsetti.

Türkiye’de akredite olan yabancı elçiliklerin Türk mahkemeleri üzerindeki etkisine değinen Ahmet Şahidov, ABD’nin ve bazı Avrupa ülkelerinin büyükelçilerinin bazı terör örgütlerinin üyeleriyle ilgili davalara ciddi müdahalesinin kaygı verici olduğunu kaydetti.

FETÖ, PKK ve diğer terör örgütleri temsilcileri ile Osman Kavala ve benzerlerinin “gazeteci” veya “siyasi aktivist” olarak sunulmasını ve bu kişilere Batılı ülkelerde siyasi sığınma hakkı verilmesini bir suç olarak değerlendiren Ahmet Şahidov bunun Türk devletine ve Türk mahkemelerine açık bir saygısızlık olduğunu söyledi. Ahmet Şahidov konuşmasında ABD ve Avrupa ülkelerinin FETÖ ve PKK terör örgütlerine açık desteğini sert bir dille eleştirdi.

Ahmet Şahidov’un bu konuşması ABD Dışişleri Bakanlığı temsilcisinin protestosuna neden oldu.

Bu yazını Facebookda şərh et