Azerbaycan büyükelçiliklerine yönelik Ermeni saldırıları uluslararası hukukun ihlalidir – BengüTürk

Son günlerde Azerbaycan’ın yabancı ülkelerdeki diplomatik misyonlarının binalarına yönelik Ermeni topluluklarının saldırı girişiminde bulunması ciddi endişeye yol açtı.

Vandalizm ve terör unsurları içeren girişimlerin, diplomatların can ve mallarına zarar vermeyi amaçlıyor ve bu nedenle suç unsuru meydana getiren eylemler olarak nitelendiriliyor.

Sosyal medyada ABD, Fransa ve Lübnan’daki Azerbaycan büyükelçiliklerine Ermeni gruplarca saldırı girişiminde bulunulduğuna ilişkin görüntüler paylaşılmıştı.

Konuyla ilgili BengüTürk kanalına konuşan uluslararası ilişkiler uzmanı Dr. Ahmet Şahidov, Azerbaycan büyükelçiliklerine yönelik Ermeni saldırılarının uluslararası hukukun ihlali olduğunu belirtti: “Radikal Ermeni grupların suç teşkil eden eylemlerini şiddetle kınıyor ve ilgili ülkelerde bu tür provokasyonları önlemekle mesul kurumların görevlerine sorumlu bir şekilde yaklaşmasını bekliyoruz. Azerbaycan, radikal Ermeni gruplarca gerçekleştirilen vandallık eylemlerinin ilgili devletlerin kolluk kuvvetlerince araştırılmasını ve bu suçları işleyenlerin yaptıklarının hukuken değerlendirilmesini talep ediyor.”

Bu yazını Facebookda şərh et