Dr. Ahmet Şahidov, İkinci Karabağ Savaşı ile ilgili düşüncelerini InterAz kanalıyla paylaştı

Azerbaycan’ın, Ermenistan’ın işgali altındaki topraklarını kurtarmak amacıyla başlattığı ve zaferle sonuçlandırdığı Karabağ Savaşı 2 yıl önce bugün başladı. Bugün Azerbaycan’ın 27 Eylül’de başlattığı topraklarını kurtarma operasyonunun 2. yıl dönümü kaydediliyor.

Ermenistan’ın Azerbaycan sınırına yönelik tacizleri karşısında savunma hattında karşı saldırılarla savaşa başlayan Azerbaycan ordusunun zaferi Karabağ Savaşı’nın bugün 2. yıl dönümü. Azerbaycan’ın 27 Eylül’de sınırda Ermenistan birliklerine karşı başlattığı savaş 44 Günlük Savaş veya İkinci Karabağ Zaferi olarak da biliniyor. Azerbaycan 8 Kasım’da Şuşa’yı ve topraklarını Ermenistan işgalinden kurtarma operasyonuyla 5 şehir, 4 kasaba ve 286 köyün kurtararak savaşı zaferler sonuçlandırdı. Savaşın sonunda 2 bin 907 Azerbaycan askeri hayatını kaybetti. İşgalci Ermenistan yenilgiyi kabul ederek işgal altındaki Ağdam, Laçin ve Kelbecer illerini de boşaltacağını taahhüt eden anlaşmaya 10 Kasım’da imza attı.

İkinci Karabağ Savaşı ile ilgili görüşlerini InterAz kanalıyla paylaşan siyaset bilimci Dr. Ahmet Şahidov, Azerbaycan’ın diplomatik arenada kararlılıkla mücadele ettiğini söyledi.

Bu yazını Facebookda şərh et