“Türkiye aleyhine faaliyet gösteren terör örgütleri “gazeteci” kimliğini kullanıyor” – Ahmet Şahidov AGİT`te konuştu

30 Eylül’de Polonya’nın başkenti Varşova’da AGİT İnsan Hakları Zirvesi çalışmalarına devam etti.

Bugünkü tartışmalar “Medya özgürlüğü, ifade özgürlüğü ve gazetecilerin güvenliği” üzerineydi. Toplantıda, Avrupa’dan gelen bazı Türk asıllı konuşmacılar, Türk devletine yönelik sert eleştirilerde bulunarak, FETÖ ve PKK terör örgütleriyle bağlantılı oldukları bilinen “medya kuruluşlarının resmi Ankara tarafından zulme uğradığını” söyledi.

Tartışmalara yakından katılan Türkiye Demokrasi ve İnsan Hakları Enstitüsü Başkanı Dr. Ahmet Şahidov, yaptığı konuşmada Türkiye’yi tehdit eden terör tehdidine değinerek, terör örgütlerinin birçok durumda Türkiye’ye karşı “medya özgürlüğü” adı altında faaliyet gösterdiğini ve bazı teröristlerin “gazeteci” kimliği altında faaliyet gösterdiğini söyledi.

Ahmet Şahidov, birkaç gün önce Mersin’de Polis Evi’ne saldıran PKK’lı Dilşah Ercan’ın “gazeteci” olarak takdim edildiğini ve bu teröristin Batılı örgütlerin raporlarında “baskı altındaki gazeteci” olarak anıldığını belirten Ahmet Şahidov, Avrupa kurumlarının Türkiye’ye “medya özgürlüğü” konusunda asılsız suçlamalarda bulunduğunu söyledi.

Bu yazını Facebookda şərh et