Ersin Tatar Bakü’ye geliyor – Azerbaycan, Kuzey Kıbrıs’ı tanımaya bir adım daha yaklaştı

Azerbaycan’ın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne yönelik politikasında yeni bir aşama açıkça görülmektedir. Karabağ işgal altındayken, Kuzey Kıbrıs’ın bağımsızlığının tanınması konusundaki tereddütler çoktan geride kaldı. Bir süre önce Azerbaycan parlamentosu heyeti Lefkoşa’yı ziyaret etti ve diplomatik olarak Kıbrıslı Türk yetkililerle görüşmelerde bulunarak yeni bir aşamanın başladığını duyurdu.

Büyük olasılıkla Azerbaycan, Türkiye’den sonra KKTC’yi tanıyan ikinci ülke olacaktır. Bu bakımdan Ersin Tatar’ın Bakü ziyareti unutulmaz olabilir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın rahmetli Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev’in Bakü’de misafiri olduğunu belirtmek gerekir. Tatar’ın ziyareti bu tür ikinci ziyaret olacak.

Ulusal Kanal’ın “Günlük” programında Seda Anık’ın konuğu olan Demokrasi ve İnsan Hakları Enstitüsü Başkanı Dr. Ahmet Şahidov, Azerbaycan’ın KKTC’yi resmen tanımasının ardından Türk Devletleri Teşkilatı`nın diğer üyelerinin de KKTC ile resmi ilişkiler kuracağını söyledi.

#KKTC #Azerbaycan #Türkiye

Bu yazını Facebookda şərh et