Dr. Ahmet Şahidov, Gence’de dini radikalizm ve ekstremizmle mücadelenin yolları hakkında konuştu

29 Nisan`da Gence Şehir Mahseti Gencevi Kültür Merkezi’nde Reformcu Gençler Birliği ve Azerbaycan Cumhuriyeti Sivil Toplum Kuruluşlarına Devlet Desteği Ajansı’nın desteğiyle “Dini radikalizm ve ekstremizmle mücadelede gençlerin rolünün artırılması” başlıklı bir etkinlik düzenlendi.

Azerbaycan Milli Meclis üyesi, milletvekili Pervin Kerimzade, Gence Şehir Gençlik ve Spor Dairesi Başkanı Hamid Nasirov, Azerbaycan Cumhuriyeti Dini Teşkilatlarla Çalışma Devlet Komitesi Gence bölge Şubesi Başkanı Hasan Mammadov, AzHaber Portalı Genel Yayın Yönetmeni Hacıbey Haydarlı, Gence Imamzadeh Türbe Camii Dini Cemaat Temsilcisi ve diğer konuşmacılar Gence gençliğine ve halkına seslendi.

Etkinliğin açılışını yapan Reformcu Gençle Birliği başkanı Ferit Şahbazlı, konunun aciliyeti ve devlet-din ilişkileri hakkında konuştu.

Etkinlikte konuşan Azerbaycan Demokrasi ve İnsan Hakları Enstitüsü başkanı Dr. Ahmet Şahidov, dini radikalizmi ve ekstremizmi küresel bir tehdit olarak nitelendirdi ve Azerbaycan’ın bu tehdidi önlemek için aldığı önleyici tedbirlerin yanı sıra gençlerin bu sorunla mücadelede dikkate alması gereken unsurlardan bahsetti.

Bu yazını Facebookda şərh et