Azerbaycan diasporası için yeni bir hedef: Azerbaycan gerçeklerini dünya medyasında tanıtmak

Diaspora Bakanı Fuad Muradov’un Azerbaycanla bağlı gerçekleri dünya medyasında yayma ihtiyacı hakkında düşünceleri dikkatimi çekti aslında. Nitekim 44 günlük İkinci Karabağ Savaşı’ndan sonra Azerbaycan için yeni gerçekler ortaya çıktı. Artıq enfarmasyon alanında mücadele ediyoruz ve haklı konumumuzu dünya kamuoyuna iletmek için çabalarımızı derinleştirmeliyiz. Azerbaycan diasporası da bu yönde daha yoğun çalışmalıdır.

İkinci Karabağ Savaşı sırasında bir insan hakları savunucusu ve gazeteci olarak her gün en az 5-6 yabancı TV kanalına konuştuğumu, röportajlar verdiğimi hatırlıyorum. Günlük olarak Ulusal Kanaldaki programların yanı sıra diğer Türk haber kanalları – AHaber, Kanal 24, BengüTürk, TV5, Akit TV, İngilizce yayınlanan ANyus, TRT World, Arapça yayınlanan TRT Arabia, dünyanın en popüler haber kanalları sayılan Al Jazeera English, Al Jazeera Arabia, Sky News Arabia, Al Arabiya ve diğer dünya kanallarında gece gündüz konuştuk.

Sadece konuşmadık, Ermeni milletvekilleri ve uzmanlarla savaşdık, tartıştık, Vatanımızı savunduk. Dünyanın Karabağ savaşı hakkında doğru bilgi alması ve Azerbaycan’ın haklı mücadelesini bilmesi ve tanıması için mücadele verdik.

44 günlük savaşta kazandığımız tecrübeler bugün de işimize yaramaktadır. Bugün de bu kanallarda düzenli olarak Azerbaycan üzerine konuşmalar yapıyoruz. Yani bugün de hala Azerbaycan’ın enfarmasyon savaşında ön saflardayız. Allah bizleri utandırmasın.

Bu yazını Facebookda şərh et