Ahmet Şahidov İstanbul’da yapılacak “Azerbaycan ile Kardeşlik Konferansı”nın öneminden bahsetti

Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallılar Heyeti Başkanı Binali Yıldırım, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Yeni Azerbaycan Partisi İdare Heyeti Üyesi Elşad Mirbeşiroğlu ve KKTC Cumhurbaşkanı Danışmanı Hüseyin Macit Yusuf’un konuşmacı olacağı “Azerbaycan ile Kardeşlik Konferansı” 25 Şubat Cuma günü saat 14.00’te İstanbul Üniversitesi’nde yapılacak.

Türkiye ve Azerbaycan’ın önde gelen kuruluşları konferansın düzenleyicileri arasında yer alıyor. Türkiye Gençlik Birliği, Ulusal Strateji Merkezi, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Talat Paşa Komitesi ve Azerbaycan Demokrasi ve İnsan Hakları Enstitüsü’nün ortaklaşa düzenleyeceği konferansta, Asya’nın güvenliği, huzuru ve iş birliği için kardeşlik köprülerinin güçlendirilmesi ve Karabağ Zaferi’yle emperyalizme karşı oluşan kader birlikteliğinin Avrasya açısından stratejik önemi değerlendirilecek.

Ulusal Kanal`a konuşan Azerbaycan Demokrasi ve İnsan Hakları Enstitüsü başkanı Dr. Ahmet Şahidov, 25 Şubat`ta İstanbul’da yapılacak “Azerbaycan ile Kardeşlik Konferansı”nın öneminden bahsetti.

Bu yazını Facebookda şərh et